Century 22 My Home – Tuzla

Agencija za nekretnine

Pretraži

  +387 60 340 4729
Za više informacija nas kontaktirajte.

Poziv Srbima da prijave prava na svoje nekretnine u FBiH

Poziv Srbima da prijave prava na svoje nekretnine u FBiH

BEOGRAD – Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozvao je Srbe koji žive u Srbiji, Republici Srpskoj i trećim zemljama, koji imaju nekretnine na području Federacije BiH (FBiH), da prijave prava na nekretnine u zemljišno-knjižnim kancelarijama nadležnih opštinskih sudova, odakle su rodom i porijeklom.

Pravo da prijave nekretnine imaju svi građani čiji su otac i majka, djedovi i bake, pradjedovi i prabake ili rodbina (tetke, stričevi, sestre) bili vlasnici nekretnina na području FBiH (zemlja, šuma, stanovi, kuće, poslovni prostori, garaže), saopštio je Linta.

U slučaju da se vlasnici nekretnina ne jave u roku od 60 dana od objave oglasa, postoji opasnost da nadležni sud uknjiži kao vlasnika državu ili pojedince koji svoje pravo na nekretninu dokazuju putem održaja-državine (stvarno držanje nekretnina u posjedu 10 odnosno 20 godina) ili putem lažnih ugovora o kupoprodaji.

Zbog toga je važno da stvarni vlasnici u roku od 60 dana od objave oglasa prijave svoja prava na nekretnine u zemljišno-knjižnoj kancelariji nadležnog suda podnošenjem zahtjeva i dokaza o vlasništvu (ovjerena kopija ugovora o kupoprodaji, rješenja o nasljeđivanju i slično).

No Comments

%d bloggers like this: